Eveniment

Ford a oferit 57 mil. euro pentru Automobile Craiova (Update)

07.09.2007, 14:21 18

Producatorul american de autoturisme Ford a oferit 57 de milioane de euro pentru preluarea pachetului de 72,4% din actiunile Automobile Craiova, potrivit ofertei imbunatatite prezentate astazi de comisia de privatizare a uzinei auto.

Oferta plaseaza titlurile companiei la pretul de 4,1556 euro/actiune.

Oferta initiala, lansata pe data de 5 iulie, insa deschisa tot astazi, prevedea o suma de 55 de milioane de euro.

Sumele oferite au fost prezentate de presedintele comisiei, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Din pacate este singura. Ne-ar fi placut sa avem competitie. Si pentru noi negocierile ar fi putut fi mult mai simple daca am fi avut competitie", a declarat Vladescu, inainte de deschiderea plicului cu oferta imbunatatita.

Ulterior, el a precizat ca in urma privatizarii va fi creata o companie noua care va include activele conexe detinute de companiile Automobile Craiova, Daewoo Automobile si Mecachim.

"In cursul negocierilor, Ford a agreat impreuna cu AVAS sa restructureze axa Automobile Craiova S.A. - Daewoo Automobile si Mecachim in sensul transferarii activelor conexe selectate din cele trei companii intr-o entitate nou creata", a spus Vladescu.

El a adugat ca autoritatile romane intentioneaza sa faca public contractul, mai putin planul de afaceri al companiei Ford. "Intentionam ca acest contract sa fie public. Discutam in acest moment cu Ford Motors care sunt elementele contractului care din punctual lor de vedere nu pot fi facute publice. Acestea tin in principal de planul de afaceri", a precizat Vladescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO