Eveniment

Fostul director al CFR Infrastructura, cercetat pentru coruptie

23.10.2003, 00:00 37



Fostul director al Companiei de Infrastructura Feroviara CFR, Mihai Necolaiciuc, este cercetat PNA pentru fapte de coruptie in legatura cu alocarea unui fond european pentru reabilitarea sistemului de infrastructura.



PNA, care a confirmat existenta dosarului penal, a adaugat ca Necolaiciuc este invinuit de infractiuni la Legea 78/2000 privind fapte de coruptie. PNA a precizat ca se fac acte premergatoare urmaririi penale. Dosarul a fost deschis dupa ce Oficiul de Lupta Anti-Frauda a sesizat Corpul de Control al Guvernului in legatura cu acest caz, iar aceasta institutie, la randul ei, a sesizat PNA.



Ieri dimineata, seful corpului de Control al Guvernului, Victor Ponta, prezent la seminarul international "Accesul la informatie si comunicarea ca mijloace de prevenire a fraudelor in spatiul european", declara ca unul dintre directorii generali schimbati din functie de ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Miron Mitrea, face obiectul unui dosar aflat in atentia Parchetului National Anticoruptie.



Ponta a refuzat sa dea alte amanunte, spunand insa ca acest caz se numara printre cele noua pentru care PNA a fost sesizat de Corpul de Control al Guvernului.



In legatura cu cazul respectiv, directorul general al OLAF, Franz-Hermann Bruener, a afirmat ca, atata timp cat ancheta nu este finalizata, persoana in cauza beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.



Premierul Adrian Nastase anunta, tot ieri dimineata, ca in aceasta saptamana au fost inlocuiti directorii generali ai Autoritatii Rutiere Romane, Companiei Nationale CFR si Companiei Nationale de Investitii, pentru a asigura credibilitatea si eficienta programelor guvernamentale si pentru a elimina anumite susceptibilitati legate de functionarea acestor domenii.



Mihai Necolaiciuc (Compania de infrastructura feroviara CFR), Florin Suciu (Autoritatea Rutiera Romana) si Dan Durlici (Compania Nationala de Investitii) au fost eliberati din functii.



"Nu vrem ca prin aceste masuri sa stabilim responsabilitati individuale, ci vrem sa asiguram credibilitatea si eficienta actiunilor. Daca exista incalcari ale legii, acestea trebuie analizate la nivelul institutiilor de stat implicate", a spus Nastase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO