Eveniment

Furnizorii Dacia intra in greva

06.05.2008, 19:06 22

Angajatii companiilor Leoni Wiring Mioveni, unul dintre principalii furnizori de cablaje ai constructorului Autombile Dacia, si ai Cortubi, care livreaza tobe pentru sistemele de esapament, au declansat ieri conflicte de munca cerand majorari salariale.
Muncitorii de la Leoni au intrat in greva generala in urma neintelegerii cu patronatul asupra cresterilor salariale, cei ai Cortubi anuntand pentru astazi declansarea unei greve de avertisment.
Grevele celor doi furnizori intervin la aproape o luna dupa ce Dacia a finalizat negocierile privind cresterea salariala cu sindicatului angajatilor, in urma unei greve de aproape 3 saptamani si care a adus pierderi evaluate la 13 mil.euro.
Cei circa 230 de salariati ai Leoni Wiring sunt nemultumiti ca patronatul nu le-a acordat decat o crestere salariala de 210 lei brut, acordata in doua transe, fata de 340 de lei brut cat au solicitat acestia.
"Ultima oferta a patronatului a fost de 210 lei brut, in doua etape, adica 170 de lei brut cu 1 aprilie si 40 de lei brut incepand cu 1 octombrie, oferta cu care salariatele, pentru ca aici la firma de cablaje 95% dintre angajati sunt femei, nu au fost de acord", a declarat Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Dacia Automobile, citat de Mediafax.
Potrivit ultimelor date disponibile, in 2006 Leoni Mioveni a inregistrat afaceri de 80 mil. euro si avea 420 de angajati.
In ceea ce priveste angajatii Cortubi, acestia au solicitat o majorare cu 360 de lei brut a salariilor, iar patronatul a oferit in cadrul negocierilor o majorare bruta de 160 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO