Eveniment

Fuziune a hotelurilor Unita Turism

27.10.2004, 00:00 23

Compania hoteliera Unita Turism din Timisoara a finalizat fuziunea a 14 societati la care detinea pachetul majoritar de actiuni, valoarea de piata a unitatilor incluse in noul lant hotelier fiind de circa 100 mil. euro, potrivit estimarilor companiei.
Fuziunea a fost realizata prin absorbtia a 13 societati de catre Unita Turism Holding (UTH), care este detinuta, la fel ca si firmele absobite, de catre Unita Turism SA. Noul lant include 26 de hoteluri, cu o capacitate de 5.000 de locuri. Anul viitor, lantului UTH i se va adauga inca un hotel, dupa finalizarea absorbtiei societatii Traian din Drobeta - Turnu Severin, aflata in prezent in portofoliul Unita Turism.
"Finalizarea cu succes a acestui proces reprezinta indeplinirea unui obiectiv strategic al companiei noastre, marcand, totodata, un eveniment important pentru industria turismului din Romania. Pentru noi, inlocuirea a 14 companii cu una singura, a 14 consilii de administratie cu unul singur, reprezinta posibilitatea de a conduce mai eficient, de a trata cu parteneri de afaceri si finantatori mult mai usor, de a aloca mai bine resursele pentru modernizarea hotelurilor noastre", a declarat Josef Goschy, presedintele UTH.
Compania si-a bugetat pentru anul viitor o valoare a investitiilor de peste 280 mld. lei, dupa finalizarea acestor proiecte de modernizare toate hotelurile incluse in lantul UTH urmand sa fie clasificate la 3-4 stele.
In urma fuziunii, Unita Turism Holding are un capital social de 81 mld. lei, iar valoarea activelor sale nete se ridica la peste 1.000 mld. lei.
Compania Unita Turism detine 95% din actiunile UTH, restul fiind in posesia unui numar de aproximativ 7.000 de persoane fizice si juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO