Eveniment

Fuziune pe piata profilelor de tabla din otel

27.07.2004, 00:00 24

Reprezentantele grupului finlandez Rautaruuki pe piata romaneasca a profilelor de tabla din otel, societatile Rannila si Gasell, au fuzionat formind compania Rannila Romania, conducerea noii unitati estimind pentru acest an o cifra de afaceri de circa trei milioane de euro.
"Anul trecut, cele doua companii au realizat, impreuna, vinzari de 1,4 milioane de euro. Estimarile privind cifra de afaceri se bazeaza pe faptul ca vechimea noastra pe piata isi face cunoscut efectul si pe evolutia in sine a pietei romanesti, care este peste previziunile noastre", a declarat, directorul general al Rannila Romania, Leonard Manea.
El a precizat ca, prin fuziunea celor doua firme, oferta produselor si serviciilor a crescut, acesta fiind un alt motiv pentru care Rannila mizeaza pe dublarea cifrei de afaceri.
Societatea intentioneaza sa deschida in Romania o unitate de productie, a spus Manea, fara a oferi detalii.
Piata produselor profilate din tabla de otel din Romania se ridica, in prezent, la circa 70 de milioane de euro.
Concurenta in acest domeniu este ridicata, pe piata fiind prezente companiile Lindab, Mega Profil, Coil Profil (firme cu capital strain) si mai multi producatori locali.
Grupul Rautaruukki este cel mai semnificativ producator de otel, produse din otel si solutii metalice din statele scandinave si baltice. Cu peste 12.000 de angajati in 22 de tari, grupul estimeaza ca va realiza in acest an vinzari nete de 3,1 miliarde euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO