Eveniment

Gabriel Resources are nevoie de inca 20,5 mil. dolari pentru Rosia Montana

10.07.2003, 00:00 13



Compania canadiana Gabriel Resources va lansa o emisiune de actiuni in valoare de 28 mil. dolari canadieni (20,5 mil. USD) pentru a finanta proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana, potrivit unui comunicat al companiei transmis bursei de la Toronto.



Pachetul de actiuni contine 10 milioane de titluri noi si va fi cumparat de societatea RBC Capital Markets. Partile estimeaza ca tranzactia va fi finalizata la 25 iulie. O parte a fondurilor va fi utilizata pentru asigurarea nevoilor generale ale Gabriel Resources.



Potrivit unui studiu definitiv de fezabilitate realizat de Gabriel Resources la jumatatea anului 2001, investitiile initiale pentru acest proiect se ridica la aproximativ 295 mil. $. Zacamintele de la Rosia Montana detin rezerve certe si probabile de peste 300 de tone de aur si rezerve de argint ce depasesc 1.600 de tone.



Statul roman - reprezentat prin Minvest Deva - s-a asociat cu compania canadiana Gabriel Resources in urma cu cinci ani si a format societatea mixta Rosia Montana-Gold Corporation SA, care are ca scop exploatarea rezervelor de aur si argint din zona Rosia Montana in Muntii Apuseni. Actionar majoritar este Gabriel Resources care detine 75% din capital, restul de 25% din actiuni reprezentand participatia Minvest Deva.



Proiectul a starnit proteste atat din partea organizatiilor pentru protectia mediului, cat si din partea oamenilor de cultura care au apreciat ca lucrarile vor distruge mostenirea arheologica a zonei. Parlamentul a constituit o comisie pentru analiza proiectului de dezvoltare miniera, raportul urmand sa fie facut public dupa vacanta parlamentara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO