Eveniment

Gaz de France se uita spre productia de energie

14.05.2007, 18:07 14

Gaz de France International, divizia care grupeaza toate activitatile derulate pe pietele internationale ale grupului de utilitati Gaz de France (GdF), intentioneaza sa devina producator de electricitate si sa-si consolideze pozitia in domeniul inmagazinarii si distributiei de gaze pe piata din Romania.
"Pentru realizarea acestui obiectiv, GdF isi propune sa participe la privatizarile din domeniu", a declarat Tanguy Moulin Fournier, directorul de dezvoltare al companiei pentru Romania, citat de Mediafax.
GdF detine deja in Romania compania de distributie a gazelor Distrigaz Sud, Vital Gaz si Gena Rom Gestiune Energetica SRL. In februarie 2007, Gaz de France International a achizitionat un pachet de actiuni reprezentand 65% din capitalul social al Amgaz Medias. Compania a incercat anul trecut sa-si formeze un portofoliu complet care sa contina si activitati in domeniul distributiei de energie electrica, participand la privatizarea Electrica Muntenia Sud.
Francezii nu au avut insa succes, compania fiind preluata de italienii de la Enel. Desi posibilitatea de a castiga un alt proces de privatizare a uneia dintre filialele Electrica nu este exclusa, GdF a ratat posibilitatea obtinerii unui portofoliu complet care sa deserveasca aceeasi regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO