Eveniment

Gaze lacrimogene la Torino, în faţa secţiei de votare, unde se află încă sute de români

Autor: Departamentul Politic

16.11.2014, 22:21 69

Câteva sute de persoane se aflau, duminică, în jurul orei locale 20.45, în faţa secţiei de votare din Torino - Italia, unde la un moment dat au fost împrăştiate gaze lacrimogene.

Potrivit unor relatări ale românilor aflaţi la coadă pentru a-şi exercita dreptul la vot, gazele lacrimogene ar fi fost împrăştiate de către forţele de ordine italiene.

În urma incidentului, unele persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Unii dintre românii aflaţi la coadă şi care voiau să voteze au reacţionat vehement, huiduind şi scandând: "Hoţii! "Hoţii!".

Mai multe filmuleţe cu incidentul de la Torino au fost postate pe Facebook de către consilierul local din Verbania Adrian Chifu. În imaginile respective se poate vedea mult fum provenit de la gazele lacrimogene şi oameni care-şi acoperă feţele cu fulare. El prezintă unul dintre filmuleţe astfel: "E război la Torino! Au dat cu gaze jandarmii! Stat român, ruşine!"

De asemenea, un alt român aflat la coadă, Pavel Croitoru, a postat pe aceeaşi reţea de socializare poze cu oameni întinşi pe jos, afectaţi de gazele lacrimogene, şi care primesc ajutor de la ceilalţi oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO