Eveniment

Gheorghe Ştefan, la "După 20 de ani": Dacă voi câştiga un nou mandat de primar, voi demisiona în 2014, odată cu Băsescu

Autor: Mediafax

22.04.2012, 12:19 207

Primarul oraşului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan a declarat, duminică, la Pro TV, că dacă va câştiga încă un mandat de primar va demisiona după doi ani şi jumătate, odată cu încheierea mandatului preşedintelui Traian Băsescu.

"Dacă am intrat în horă trebuie să joc. Eu vreau să mai joc până în 2014, chiar o spun şi public, mulţi ştiu lucrul acesta, mai am nişte proiecte de terminat, pe care în doi ani sper să le termin", a afirmat edilul în emisiunea "După 20 de ani".

Ştefan a menţionat că va rămâne în funcţie doi ani şi jumătate.

"Când se termină mandatul lui Traian Băsescu, până atunci termin şi eu (proiectele începute - n.r.). Eu am intrat în politică pe lângă nişte oameni, care m-au ajutat în momente grele, domnul Stolojan (Theodor Stolojan - n.r.) şi domnul Băsescu", a arătat primarul PDL.

El a explicat că Stolojan şi Băsescu au venit şi l-au susţinut atunci când candida la primărie, în turul doi, cu fostul primar, care avusese 20 de voturi în faţa sa în primul tur de scrutin.

Întrebat dacă, astfel, va candida pentru jumătate de mandat, edilul a răspuns: "Aceasta este gândirea mea în momentul de faţă".

"Şi dânsul (Traian Băsescu - n.r.) termină mandatul şi a promis că iese din politică şi atunci aş vrea să ies şi eu, pentru că, să vă spun foarte sincer, politica nu e de mine", a adăugat acesta.

Potrivit afirmaţiilor sale, Traian Băsescu este un "tip" curajos care a salvat România. "Măsurile care s-au luat erau necesare. Nici eu nu le-am înţeles la început, chiar unele dintre ela le-am criticat, dar pe parcurs ce-a trecut timpul şi, văzând ce este în Europa şi în lume mi-am dat seama că totuşi erau nişte măsuri care trebuiau luate", a comentat edilul.

Chestionat de ce mai candidează dacă intenţionează să renunţe la mandat după doi ani şi jumătate, el a explicat că "administraţie, proiecţiile nu poţi să le faci fără politică".

"Sentimentele mele sunt că România politică de azi nu este tocmai ce mi-aş dori eu", a declarat primarul oraşului Piatra-Neamţ,el adăugând că în fotbal există mai multă moralitate decât în politică.

Întrebat dacă, după ce va renunţa la mandatul de primar, va viza o funcţie politică la nivel naţional, el a răspuns negativ.

Ce a mai spus PRIMARUL

  • Este posibil ca premierul Mihai Răzvan Ungureanu să fie viitorul preşedinte al României. Ar putea să candideze din partea unei alianţe de partide din care ar putea să facă parte şi PDL.
  • Am schimbat culoarea de campanie pentru că verde este culoarea anului.
  • PDL ar trebui să convoace un congres după alegerile locale, acum l-aş susţine pe Blaga.
  • Emil Boc şi-a făcut treaba. A prins o perioadă grea pentru partid şi a guvernării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO