Eveniment

Golden Tulip: Vom ajunge la 10 hoteluri francizate in 2006

23.09.2005, 18:53 13

Reteaua hoteliera internationala Golden Tulip a finalizat procesul de afiliere a celei de-a patra unitati francizate din Bucuresti, Golden Tulip Times, si intentioneaza ca pana la sfarsitul anului 2006 sa ajunga la 10 unitati afiliate in Romania.

"Anul acesta vom mai incheia un contract de franciza pentru un proiect care se afla in constructie intr-o statiune montana, dar care nu va fi finalizat in 2005. Pana la sfarsitul anului viitor vom avea 10 hoteluri membre ale retelei in Romania si unul in Republica Moldova", a declarat Paul Marasoiu, directorul regional pentru Romania si Moldova al Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts.

Golden Tulip Times, care a necesitat o investitie de 6 milioane de euro si este clasificat la patru stele, este destinat segmentului de business si ofera 70 de spatii de cazare, un club, o cafenea cu terasa, spatii pentru conferinte si un restaurant. Investitia apartine societatii Times din Bucuresti, care a anuntat ca intentioneaza sa-si extinda prezenta din domeniul hotelier.

In acest an, reprezentantii hotelului Times, amplasat pe Bulevardul Decebal, mizeaza pe un grad de ocupare de 50-60%, urmand ca in 2006, gradul mediu de ocupare sa ajunga la 70%, cifra de afaceri estimata pentru acelasi an fiind de 2,2 mil. euro.

"Deocamdata Bucurestiul este acoperit din punct de vedere al francizei pe care o reprezentam in Romania. Suntem deja in negociere cu sase hoteluri din Cluj, Baia Mare, Constanta si alte trei orase mari din provincie", a precizat Marasoiu.

Compania olandeza Golden Tulip este o firma privata de franciza, care include 251 de hoteluri in 37 de tari, majoritatea unitatilor fiind situate in centre urbane din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Cele doua marci ale grupului sunt Golden Tulip, pentru unitatile de patru si cinci stele, respectiv Tulip Inn, pentru cele de trei stele.

Potrivit reprezentantilor din turism, investitiile din industria hoteliera din Romania ar putea depasi in acest an nivelul de 420 de milioane de euro, in conditiile in care proiectele din 2004 au totalizat circa 390 mil. euro.

dana.ciriperu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO