Eveniment

Greva de la Dacia a fost suspendata

26.02.2003, 00:00 14

Doua zile. Atat a durat greva generala de la Dacia. Ieri, conducerea companiei a reusit sa obtina suspendarea grevei generale, dupa ce justitia a decis in favoarea solicitarii depuse la sfarsitul saptamanii de reprezentantii producatorului de automobile de la Pitesti, care a vizat asigurarea securitatii bunurilor si persoanelor pe platforma Dacia, ca urmare a manifestarilor violente din timpul protestelor.
"Nu prea mai este loc de intors la o astfel de decizie" a declarat presedintele Federatiei Sindiactelor din industria auto, Ilie Miu. Potrivit hotararii Curtii de Apel Arges, greva a fost suspendata pana la data de 15 martie, in aceasta perioada negocierile dintre reprezentantii salariatilor si conducere urmand sa continue.
"Decizia este irevocabila, astfel ca orice continuare a grevei este in afara legii. Ramane de vazut ce vor decide maine dimineata angajatii sa intre la lucru sau nu. Altfel spus, acesta va fi momentul adevarului" a mai spus Miu.
Angajatii Dacia au intrat in greva generala, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a obtine cresterea salariilor cu peste 23%, prin contractul colectiv de munca. Oferta facuta de conducerea societatii era de 14%, acordata in patru transe trimestriale, avand in vedere ca valoarea este similara inflatiei prognozate pentru acest an.
Renault a cumparat 51% din actiunile Dacia in septembrie 1999 pentru suma de 50 milioane de dolari, cu angajamentul de a investi 219,7 milioane de dolari pana in 2004. De atunci producatorul roman a inregistrat an de an pierderi urmand ca trecerea pe profit sa se realizeze in 2005, odata cu lansarea pe piata in a doua jumatate a anului 2004 a modelului Dacia de 5.000 de euro.
Anul trecut Dacia a vandut 58.000 de automobile, urmand ca vanzarile sa creasca in acest an la 70.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO