Eveniment

Guvernul a aprobat normele de aplicare a ultimelor modificări la Codul Fiscal

Guvernul a aprobat normele de aplicare a ultimelor modificări la Codul Fiscal
02.08.2010, 18:49 30

Guvernul a aprobat, luni, normele metodologice de aplicare aultimelor modificări efectuate la Codul Fiscal, prin care a fostextinsă baza de impozitare, norme care reglementează inclusivsistemul de impunere în cazul persoanelor plătite prin drepturi deautor, informează Mediafax.

În şedinţa de săptămâna trecută, organizată miercuri, Guvernul adecis să amâne aprobarea normelor până la începutul acesteisăptămâni, pentru a fi prezentate în dezbatere publică.

Executivul a mai anunţat atunci că a hotărât ca persoanele caresunt angajate cu carte de muncă şi remunerate doar ocazional cudrepturi de autor, precum la realizarea unei cărţi, să nu plăteascăCAS pentru banii primiţi prin drepturi de autor.

Conform proiectului normelor de aplicare a Codului Fiscal,veniturile din drepturi de autor vor fi incluse în categoria celorobţinute din activităţi independente, astfel încât impozitul pevenit şi contribuţiile sociale obligatorii nu vor fi recalculate şidatorate solidar de către plătitor şi beneficiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO