Eveniment

Guvernul acceptă achiziţii pentru modernizarea CEC Bank

Autor: Dinca Thomas

22.05.2011, 23:32 316

Guvernul şi-a rezervat dreptul de a acorda derogări de laprevederea care interzice companiilor naţionale să achiziţionezemaşini, mobilier şi aparatură birotică, cu intenţia de a permiteCEC Bank să investească în modernizarea propriilor sedii şi a nu fiastfel în "inferioritate" faţă de alte bănci.

Executivul a decis ca interdicţia privind achiziţionarea,preluarea în leasing sau închirierea de autoturisme, mobilier şiaparatură birotică, aplicată până în prezent numai instituţiilorpublice, să fie extinsă şi pentru companiile de stat, dar şi-arezervat în acelaşi timp dreptul de a aproba prin memorandum astfelde achiziţii, "în cazuri temeinic justificate" şi la solicitareaministerelor în subordinea cărora funcţionează aceste companii. Undocument guvernamental obţinut de MEDIAFAX relevă că astfel dederogări sunt pregătite să fie acordate pentru "societăţile"financiar-bancare şi de asigurări la care statul este acţionar unicsau majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO