Eveniment

Guvernul avizează noi acorduri petroliere în Marea Neagră, cu asocierea Lukoil-Vanco International

Guvernul avizează noi acorduri petroliere în Marea Neagră, cu asocierea Lukoil-Vanco International

Foto Shutterstock

Autor: Mediafax

20.10.2011, 00:00 400

Guvernul a avizat ieri două acorduri petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare în perimetre româneşti de câte 1.000 km pătraţi din Marea Neagră, încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi asocierea de firme Lukoil Overseas-Vanco International. Valoarea investiţiilor din aceste perimetre se vor ridica în primii trei ani la 75 milioane dolari, urmând ca, în funcţie de rezultatele obţinute în această etapă, investiţiile să continue în următorii doi ani cu sume cuprinse între 80 şi 160 milioane dolari.

Guvernul a mai avizat recent încheierea unor astfel de acorduri cu firmele Petromar Resources, AuDAX Resources, Petro Ventures Europe, Blackstairs Energy şi Moesia Oil and Gas. Guvernul a decis săptămâna trecută, prin ordonanţă de urgenţă, ca firmele care derulează lucrări de foraje şi prospecţiuni submarine în platoul continental românesc al Mării Negre să fie scutite de obligaţia de a obţine autorizaţie de construcţie, printre companiile care vor beneficia de această decizie fiind OMV Petrom (SNP), Exxon şi Lukoil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO