Eveniment

Guvernul interzice majorări salariale pentru profesori. Care sunt salariile în funcţie de studii şi experienţă

Autor: Mediafax

01.04.2011, 15:44 21

Guvernul va îngheţa până la sfârşitul acestui an salariileprofesorilor care au câştigat în instanţă majorări salariale, la unnivel plafonat la remuneraţia din luna ianuarie, şi va interziceacordarea de noi drepturi salariale prin contracte colective sauindividuale de muncă, sub sancţiuni penale.

Documentul pregătit de Guvern sub forma unui proiect de legeprivind salarizarea în acest an a personalului didactic şi didacticauxiliar din învăţământ, obţinut de Mediafax, conţine anexedetaliate privind salariile brute de încadrare pentru toate cadreledidactice şi întregul personal auxiliar din învăţământuluniversitar şi cel preuniversitar şi prevede în mod distinct căacestea vor fi menţinute până la 31 decembrie 2011.

"Prin contractele colective de muncă sau acordurile colective demuncă şi contractele individuale de muncă nu pot fi negociatesalarii sau alte drepturi în bani sau în natură care excedeazăprevederile legii", se arată în actul normativ.

Documentul stabileşte totodată că personalul didactic şididactic auxiliar din învăţământ nu va primi sumele corespunzătoarepremiului anual pentru anul 2010 şi nici prime de vacanţă, tichetede masă, tichete-cadou şi indemnizaţii la ieşirea la pensie, precumşi că munca suplimentară va fi compensată numai cu timp liber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO