Eveniment

Guvernul renunţă la forfetar, iar microîntreprinderile ar putea plăti 3% impozit pe venit

Autor: Mediafax

22.11.2010, 11:38 19

Guvernul a decis să renunţe la introducerea impozitului forfetardin cauza dificultăţilor care ar putea apărea în administrarea unuiastfel de sistem şi analizează posibilitatea revenirii laimpozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprinderilor, au declaratpentru Mediafax surse guvernamentale.

Impozitul forfetar urma să fie introdus începând cu anul viitorca măsură compensatorie la impozitul minim, care a fost eliminat dela 1 octombrie.

Pentru a realiza ţinta de deficit stabilită pentru 2011 şi pentru acompensa eliminarea impozitului minim, Guvernul s-a angajat înscrisoarea către FMI să continue reformele în sectorul sănătatepentru a îmbunătăţi veniturile şi să controleze mai binecheltuielile, să reducă subvenţiile totale destinate bunăstăriianimalelor pentru 2011, după confirmarea introducerii finanţăriiacestor programe din Programul Naţional European de DezvoltareRurală, să raţionalizeze în continuare ajutorul de stat şi săcontinue reducerea de angajaţi în sectorul public, între alteleprin menţinerea politicii de înlocuire a unui singur angajat din 7care părăsesc sistemul. Citiţi mai mult despre renunţarea la impozitulforfetar pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO