Eveniment

HARTA ALIMENTELOR. Unde se găseşte cea mai ieftină şi cea mai scumpă mâncare. Cum au evoluat preţurile de la începutul anului

HARTA ALIMENTELOR. Unde se găseşte cea mai ieftină şi...

Autor: Corina VÂRLAN

12.11.2013, 10:34 2487

Românii au scos din buzunar în ultimul timp faţă de începutul anului 2013 mai puţini bani pentru a-şi cumpăra alimentele de bază necesare pentru traiul de zi cu zi. Astfel, dacă la începutul acestui an coşul lunar de consum ajungea să coste pentru o familie de două persoane 507 lei, opt luni mai târziu aceeaşi cantitate de produse a costat 439,6 lei, cu 67,4 lei mai puţin decât în ianuarie, potrivit calculelor gândul.

Singurul produs din coşul românilor care s-a scumpit în această perioadă a fost carnea de pui pentru care o familie trebuia să plătească în august cu 1,5 lei în plus faţă de ianuarie, conform celor mai recente date ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). În ultimele săptămâni, odată cu izbucnirea scandalului cărnii de pui cu salmonella provenită de la Avicola Călăraşi, preţurile la carnea de pasăre au scăzut însă cu până la 8%, odată cu cererea pentru acest produs, românii ferindu-se să o mai cumpere.

Totodată, pe parcursul a opt luni, preţul kilogramului de telemea a rămas constant, necesarul lunar de 2 kilograme putând fi cumpărat cu 72 de lei atât la începutul anului, cât şi în luna august.

Vedeţi aici HARTA ALIMENTELOR

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO