Eveniment

Holiday Inn Sinaia va fi vandut de catre AVAB

11.02.2003, 00:00 34

Hotelul Holiday Inn din Sinaia, aflat in patrimoniul societatii Mara Investments, va fi preluat efectiv de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) la data de 14 februarie, urmand sa fie scos la vanzare in luna martie.
"Hotelul va fi inchis pana cel tarziu la data de 15 aprilie.  In acest interval vom evalua unitatea si vom organiza vanzarea acesteia. Anuntul de vanzare va fi publicat in jurul datei de 10 martie", a declarat Ionel Blanculescu, presedintele AVAB.
AVAB va prelua hotelul Holiday Inn, fost Mara, din Sinaia, pentru valorificare, in contul unei creante de 27,8 milioane de dolari detinuta asupra societatii Mara Investments. Creanta reprezinta un credit neperformant preluat de la Bancorex, respectiv un imprumut contractat de Mara Investments in vederea construirii complexului hotelier Mara. In anul 1999, cand AVAB a preluat responsabilitatea administrarii creditelor neperformante ale fostei Bancorex, societatea Mara Investment se afla in procedura de reorganizare  judiciara si ceruse protectie fata de debitori.  
Pana la vanzare, AVAB va incheia o polita de asigurare, intrucat actuala expira in cazul executarii silite a hotelului.
 Hotelul este clasificat la patru stele, are 138 de camere, patru sali de conferinta, piscina semi-acoperita, precum si o serie de alte facilitati.
Societatea Mara Investments a incheiat cu compania Bass Hotels&Resorts, actualmente Six Continents, un contract de franciza pe 20 de ani pentru includerea hotelului de la Sinaia in lantul hotelier Holiday Inn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO