Eveniment

Importuri mai ieftine din Italia

04.02.2004, 00:00 11



Companiile italiene care exporta pe piata romaneasca si folosesc asigurarea creditului la export vor plati din aceasta luna o prima de asigurare mai mica, rezultand o diminuare a costurilor pentru societatile respective in operatiunile de export si de investitii in Romania. Acesta este rezultatul confirmarii de catre Institutul Italian pentru Servicii de Asigurari in Comertul Exterior (SACE) a imbunatatirii riscului de tara pentru Romania, de la categoria de risc SACE V la risc SACE IV, potrivit unei notificari a Ambasadei Italiei la Bucuresti catre Ministerul Economiei si Comertului.



Aceasta imbunatatire este legata de planul de dezvoltare al SACE pentru urmatorii trei ani, care prevede o politica de stimulare si de expansiune catre pietele Europei Centrale si de Est, si se bazeaza pe o decizie adoptata de catre Grupul de Experti in Riscul de Tara al OSCE.



O imbunatatire similara a ratingului a fost anuntata de Agentia belgiana de creditare a exporturilor DUCROIRE/DELCREDERE, care a modificat ratingul privind ,,riscul politic pe termen mediu/lung pentru operatiunile de export'' in Romania de la categoria 5 la categoria 4. Grila de evaluare a riscului variaza de la 1 la 7, in ordinea crescanda a riscului. Italia este cel mai mare exportator pe piata romaneasca, cu vanzari de 3,8 mld. Euro in 11 luni din 2003. Belgia a exportat in aceeasi perioada marfuri in valoare de 287 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels