Eveniment

În mijlocul crizei provocate de coronavirus Raed Arafat vine cu veşti îngrijorătoare: În acest moment există locuri pentru carantină. Poate că vor fi insuficiente

În mijlocul crizei provocate de coronavirus  Raed Arafat...

Autor: Laura Buciu

09.03.2020, 11:59 524

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică noaptea, că în prezent, în România sunt suficiente locuri pentru carantină, dar e posibil să devină insuficiente şi există un plan de suplimentare. Marcel Vela a adăugat că astfel de spaţii pot fi şi închiriate.

„În acest moment judeţele au locuri (pentru carantină – n.r.). Poate că vor fi insuficiente. Există un plan pentru suplimentarea locurilor. Sunt posibilităţi de a închiria spaţii pentru ei”, a spus şeful DSU, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, duminică, pasagerii unui autocar care venea dinspre Milano au intrat în carantină.

„Un întreg autocar a fost carantinat după ce o persoană a venit cu febră din Milano. Persoana aceea fost dusă la spital şi restul persoanelor au fost puse în carantină. S-au suplimentat până la 200 de locuri şi există posibilitatea de suplimentare”, a mai spus Arafat.

De altfel, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că astfel de spaţii pot fi închiriate.

„Avem suficienţi bani încât să închiriem acele spaţii”, a afirmat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO