• Leu / EUR4.9366
  • Leu / GBP5.6319
  • Leu / USD4.9920
Eveniment

Încă 16 români au murit din cauza coronavirusului. Bilanţ total ajunge la 246 de decese

Încă 16 români au murit din cauza coronavirusului. Bilanţ total ajunge la 246 de decese

Autor: Laura Buciu, Mediafax

09.04.2020, 19:14 376

Încă 16 decese din cauza coronavirusului au fost anunţate, joi seara, de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanţul în România ajunge la 246 de persoane decedate.

Potrivit GCS, un bărbat de 83 de ani a murit în Hunedoara. El a fost internat în Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Municipal Hunedoara pe 31 martie, zi în care i s-au şi recoltat probe pentru COVID-19. Confirmarea a venit pe 3 aprilie în laboratorul UMF. Bărbatul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Secţia Boli Infecţioase pe 5 aprilie şi a murit în data de 9 aprilie.

Un bărbat de 57 de ani din judeţul Suceava, internat pe 1 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava - Secţia Cardiologie a murit în 9 aprilie.

Un alt bărbat de 59 ani din judeţul Suceava, internat pe 12 ianuarie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava-Secţia Neurochirurgie, pentru anevrism rupt de artera comunicantă anterioară a murit în 9 aprilie. Lui i s-au recoltat probe de COVID-19 în 25 martie, iar confirmarea a venit în 30 martie.

Tot în Suceava a murit o femeie de 56 ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Secţia Ortopedie, din 19 martie, cu coxartroză, gonartroză şi astm bronşic. I s-au recoltat probe în 24 martie, confirmarea a venit în 27 martie, de la în Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Femeia a murit în 9 aprilie.

Un bărbat de 56 de ani a murit în judeţul Bistriţa-Năsăud. El a revenit din Italia pe 10 martie, s-a aflat în autoizolare la domiciliu până pe 24 martie. Bărbatul a fost internat pe 5 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa -Secţia Boli Infecţioase, cu febră, tuse, astenie, dispnee, mialgii. Diagnosticul la internare a fost: suspect COVID-19, diabet zaharat tip I, HTA stadiul I. În 5 aprilie s-au recoltat probe, care au fost confirmate în 6 aprilie în laboratorul UMF Cluj. La CT au apărut modificări pulmonare „sugestive” pentru COVID-19. Bărbatul a murit pe 8 aprilie, cu diagnostic de deces bronhopneumonie COVID-19, diabet zaharat tip I.

În Suceava a murit un bărbat de 71 de ani, care a fost internat în Spitalul Judeţean Suceava, Secţia Pneumologie pe 3 aprilie. I s-au recoltat probe pe 5 aprilie, confirmarea a venit pe 8 aprilie, ia bărbatul a murit pe 9 aprilie. Suferea şi de HTA, AVC, hemipareză, gută, diabet zaharat tip II complicat, anevrism de arteră bazilară, tromboflebită, obezitate.
Un bărbat internat la Spitalul din Suceava pe 3 aprilie a murit în 9 aprilie. Avea şi HTA şi hipoacuzie.

Tot la Suceava a murit un bărbat de 72 ani care a fost internat în Spitalul Judeţean Suceava, Sectia Îngrijiri paliative, de unde a fost transferat în Secţia Cardiologie - ATI pe 4 aprilie, din cauza unui Infarct miocardic acut. În 1 aprilie i s-au recoltat probe pentru COVID-19 şi a fost confirmat pe 6 aprilie. Bărbatul a murit în 9 aprilie. Suferea şi de diabet zaharat tip II.

O femeie de 67 ani din judeţul Timiş, internată pe 8 aprilie în Spitalul Judeţean Timişoara, Secţia Cardiologie - ATI cu tuse, dispnee şi infarct miocardic masiv recent, edem pulmonar acut. obezitate gr.II, a murit în 9 aprilie.

O femeie de 78 de ani, din judeţul Covasna, internată în Spitalul Judeţean Sf. Gheorghe pe 6 aprilie cu insuficienţă cardiacă şi respiratorie acută a murit în 6 aprilie. S-au recoltat fragmente necroptice de pulmon pe 7 aprilie şi a venit confirmarea în 9 aprilie. Femeia era contact cu fiica, asimptomatică, la rândul ei contact cu alt caz.

Un alt bărbat, de 49 ani din judeţul Covasna, internat pe 4 aprilie în Spitalul Judeţean Sf. Gheorghe cu stare generală alterată a murit în 7 aprilie. În aceeaşi zi s-au recoltat probe pentru COVID-19, care au venit îm 9 aprilie. Bărbatul suferise un transplant renal.
O femeie de 69 ani din Bucureşti, internată în Spitalul Universitar Bucureşti în perioada 20 – 23 martie pentru afecţiuni cardiace a revenit în spital pe data de 6 aprilie pentru dispnee. S-au recoltat probe pentru COVID-19 în 6 aprilie, a venit rezultat pozitiv în aceeaşi zi şi a fost transferată în Spital Colentina, unde a murit în 9 aprilie. Suferea şi de boală ischemică cronică, valvulopatie mitrală, hipertensiune pulmonară secundară, diabet zaharat tip II, insuficienţă venoasă cronică, tulburare neuro-cognitivă.

Tot la Bucureşti a murit o femeie de 72 ani din Bucureşti. Avea insuficienţă renală cronică dializată în centru de dializă. A fost confirmată cu COVID-19 în 25 martie şi a murit în 6 aprilie.


O femeie de 63 ani din judeţul Vrancea, internată în 31 martie în Spitalul Judeţean Focşani – ATI, intubată şi ventilată mecanic, a fost confirmată cu noul COVID-19 în 1 aprilie şi a murit în 3 apilie. Suferea de diabet zaharat tip II, HTA, hipotiroidie, insuficienţă hipofizară.

Şi la Galaţi a fost raportat decesul unei femei de 62 de ani. Ea a fost internată în secţia medicală a Spitalului judeţean Galaţi, cu stare confuzională şi infecţie urinară, în data de 27 martie şi transferată în data de 30 martie în secţia ATI. A fost confirmată cu noul COVID-19 în 31 martie şi a murit în 7 aprilie. Avea, în antecedente, AVC sechelar.

Tot la Galaţi a murit o femeie de 81 de ani, care fusese internată în Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, cu dificultăţi de respiraţie în data de 4 aprilie şi transferată în aceeaşi zi în secţia ATI a Spitalului judeţean Galaţi. S-a confirmat COVID-19 în 3 aprilie şi a murit în 7 aprilie. Femeia suferea de demenţă şi locuia în instituţie de îngrijire pentru bătrâni în care sunt cazuri confirmate COVID-19.

Un bărbat de 71 de ani din judeţul Timiş, internat în Spitalul Clinic Municipal Timişoara - Secţia Medicală în perioada 29 martie - 3 aprilie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 2 aprilie şi a murit în 9 aprilie. Avea şi HTA.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9366
Diferență: -0,1072
Ieri: 4.9419
Azi: 4.9920
Diferență: 0,2309
Ieri: 4.9805
Azi: 5.6319
Diferență: -0,6755
Ieri: 5.6702
Azi: 5.0780
Diferență: 0,4014
Ieri: 5.0577