Eveniment

Încă două companii din subordinea Transporturilor au manageri „privaţi“

Autor: Ioan Dornescu

23.10.2012, 00:05 563

Administraţia Porturilor Maritime şi Administraţia Ca­na­lelor Navigabile au încheiat, la rândul lor, procedurile de se­lecţie a managerilor privaţi, în noua conducere a firmelor con­trolate de Ministerul Transporturilor regăsindu-se ban­cheri, consultanţi financiari, profesori, antreprenori sau avocaţi.

Noii membri ai CA la Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime", selectaţi în urma procesului de recrutare, sunt Răzvan Bădălicescu (fost vicepreşedinte pe corporate banking al Citibank), Viorel Panait (preşedintele şi directorul general al operatorului portuar Comvex Constanţa), Valeriu Ionescu (managing partner al companiei de consultanţă Valeriu Ionescu & Asociaţii) şi avocata Cristina Flavia Teodosiu Anastasiu. CEO al companiei este Lucian Băluţ, profesor universitar şi preşedintele organizaţiei municipale PSD Constanţa.

În CA se regăsesc şi reprezentanţi ai celor doi acţionari minoritari, respectiv Fondul Proprietatea şi Primăria Municipiului Constanţa, au precizat reprezentanţii MTI. În 2010, Administraţia Porturilor Maritime a avut o cifră de afaceri de 52 de milioane de euro şi un profit net de

5,8 milioane de euro.

În cazul Companiei Naţionale "Administraţia Canalelor Navigabile", administratorii selectaţi sunt Cornel Panait (prorector pentru dezvoltare instituţională şi relaţii internaţionale la Universitatea Maritimă Constanţa), Mihai Darie (fost CFO la Fondul Proprietatea, partener la compania de consultanţă Eqvon Finance), Mugur Popescu (director general adjunct la Aviva Pensii), Alexandru Frangulea (şef departament reţea corporate sector public la BCR) şi Radu Mircea Aurelian Trifa (Trifa Aurelian Mircea Radu PFA, fost director de fond de investiţii).

Şi în cazul acestei companii, actualul director general Daniel Georgescu este CEO al companiei. Din partea Fondului Proprietatea, reprezentantul în CA este Călin Meteş, analist la sucursala din Bucureşti a Franklin Templeton. Administraţia Canalelor Navigabile a avut anul trecut o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro şi un profit net de 0,6 milioane de euro.

Procesele de evaluare şi selecţie a managerilor "privaţi" pentru cele două companii au fost realizate tot de consorţiul format din PwC, George Butunoiu şi avocaţii de la David&Baias, la fel ca în cazul Tarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO