Eveniment

Inca o amanare pentru privatizarea Electrica Serv

15.11.2007, 18:37 62

Privatizarea Electrica Serv, compania care asigura serviciile necesare pentru toate filialele Electrica privatizate sau aflate inca in portofoliul statului, va fi amanata pana la o data nespecificata, desi autoritatile dadusera ca termen sigur de finalizare al procesului de selectie a consultantului pentru privatizare sfarsitul acestui an.
Potrivit planurilor initiale, in 2008 compania urma se intre in proprietate privata.
"Se amana aprobarea derularii procesului de privatizare al Electrica Serv, organizarea procesului de licitatie internationala pentru servicii de consultanta in privatizare, precum si aprobarea continutului anuntului de participare la licitatia internationala, a proiectului de onorariu de succes si a proiectului termenilor de referinta in vederea reanalizarii documentelor in consiliul de administratie al Electrica", potrivit unui anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial.
Reprezentantii societatii nu au dorit sa comenteze aceasta informatie. Electrica Serv este singura companie de profil de pe piata, intentia de a o privatiza datand de aproximativ un an, cel mai optimist termen indicand finalizarea acestui proces chiar la sfarsitul acestui an.
Toate grupurile energetice stabilite pe piata locala de profil - cehii de la CEZ, italienii de la Enel si nemtii de la E.ON - si-au anuntat interesul de a participa la privatizarea acestei companii. Cu toate acestea, reprezentantii Electrica nu au ajuns inca la o concluzie definitiva in ceea ce priveste cea mai buna modalitate de privatizare a Electrica Serv, la pachet sau impartita in companii in functie de cele opt zone pe care le deservesc filialele Electrica.
Situatia companiei devine cu atat mai complexa cu cat guvernul a luat decizia prin care urmeaza sa infiinteze o mare companie energetica in care sa fie atrase si partile care au ramas neprivatizate din Electrica. La sfarsitul anului trecut, Electrica Serv a raportat o cifra de afaceri de aproape 100 mil. euro, de doua ori mai mica fata de rezultatul raportat in 2005. Tot anul trecut, compania a trecut pe pierderi de 0,6 mil. euro, fata de castigul de 0,3 mil. euro din 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO