Eveniment

Încă o companie părăseşte Rusia: Henkel anunţă încetarea operaţiunilor

Încă o companie părăseşte Rusia: Henkel anunţă...

Autor: Dorin Oancea

20.04.2022, 09:23 223

Producătorul german Henkel îşi va înceta operaţiunile în Rusia, a anunţat compania, conform CNN.

"Pe fondul evoluţiei actuale a războiului din Ucraina, Henkel a decis să iasă din activităţile sale comerciale din Rusia. Vom lucra acum îndeaproape cu echipele noastre din Rusia la detalii pentru a asigura un proces ordonat", a precizat compania într-un comunicat.

Compania cu sediul în Düsseldorf produce diverse bunuri de consum, cum ar fi produse de spălătorie şi de curăţare. Cei 2.500 de angajaţi ai săi din Rusia vor continua să fie angajaţi şi plătiţi, a precizat Henkel. Compania nu a fost în măsură să ofere o perspectivă asupra impactului pe care acest lucru îl va avea asupra finanţelor companiei.

"Henkel condamnă războiul rusesc împotriva Ucrainei şi violenţele împotriva civililor nevinovaţi. Prioritatea noastră rămâne să facem tot ce putem pentru a ne sprijini colegii din Ucraina", a declarat directorul general al Henkel, Carsten Knobel, într-un comunicat. "Oferim un sprijin extins angajaţilor noştri şi oamenilor din Ucraina şi din ţările învecinate, oferind donaţii financiare, precum şi donaţii de alimente şi materiale. Mulţi angajaţi Henkel ajută, de asemenea, la graniţe, distribuind bunuri de care au nevoie urgentă sau oferind persoanelor din Ucraina un loc de cazare.

În luna martie, Henkel a anunţat că va îngheţa viitoarele investiţii în Rusia şi a lansat un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina, dar nu a anunţat închiderea totală a operaţiunilor.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a lăudat această măsură într-un discurs video. "Din ce în ce mai multe companii globale anunţă închiderea activităţii în Rusia. Astăzi, compania germană Henkel s-a alăturat altor sute de astfel de companii mari", a spus el. "Vreau să subliniez că acest lucru este inevitabil: orice afacere normală va trebui să ia o astfel de decizie şi să părăsească Rusia. Acum, statul rus se află la un nivel la care orice asociere cu el şi orice sprijin pentru el înseamnă complicitate la ucideri în masă. Complicitate în ceea ce se va numi crime împotriva umanităţii şi genocid."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24