Eveniment

Inca sanse la medalii

23.08.2004, 00:00 22



Echipajul feminin de dublu vasle categorie usoara al Romaniei, format din Constanta Burcica si Angela Alupei, a castigat, ieri, a doua medalie olimpica de aur pentru canotajul romanesc la Atena, cu timpul de 6:56.05.



Pe locurile urmatoare s-au clasat echipajele Germaniei (6:57.33) si Olandei (6:58.54). Canotoarea Constanta Burcica, campioana olimpica la Atena in proba de dublu vasle categoria usoara, a declarat, duminica, la finalul cursei, ca le-a promis adversarelor sale ca nu se va mai intoarce pe lac.



Comitetul International Olimpic (CIO) a anuntat, vineri, ca cea de-a doua componenta a echipei de haltere a Indiei depistata pozitiv la Jocurile Olimpice este Sanamacha Chanu, locul 4 in finala categoriei 53 kg, in cadrul careia romanca Marioara Munteanu a ocupat locul 5.



Astfel, in urma descalificarii sportivei din India, Marioara Munteanu a ocupat locul 4 in finala categoriei 53 kg, disputata duminica, cu un total de 190 kg ridicate la cele doua stiluri, smuls si aruncat. Romanca a reusit in concurs acelasi total ca si indianca Sanamacha Chanu, insa aceasta cantarea mai putin decat Munteanu.



Pugilistul Viorel Simion s-a calificat in sferturile de finala ale categoriei 57 kg din cadrul concursului de box de la JO, dupa ce l-a invins, vineri, la puncte, scor 38-13, pe bielorusul Mihail Biarnadski, in turul doi al competitiei.



In sferturile de finala, Simion il va intalni pe sud-coreeanul Hwan Seok Jo, care l-a invins, in turul doi, cu 28-16, pe canadianul Benoit Gaudet.



Atleta Maria Cioncan s-a calificat in semifinalele probei de 800 metri, ocupand primul loc in seria a doua de calificari, cu timpul de un minut, 59 de secunde si 64 de sutimi, ceea ce a reprezentat un nou record personal.



In finala concursului individual compus la gimnastica, romanii Ioan Suciu si Marian Dragulescu au ocupat locurile 4, respectiv 8.



Presedintele COR, Ion Tiriac, a declarat ca oficialii Federatiei Internationale de Box si-au cerut scuze pentru arbitrajul de la meciul dintre Marian Simion si egipteanul Ramadan Yasser, care l-a dezavantajat pe sportivul roman. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO