• Leu / EUR4.9024
  • Leu / GBP5.4966
  • Leu / USD4.4632
Eveniment

Încă un faliment zguduie industria crypto: Three Arrows Capital, un cunoscut fond de crypto, a depus cererea de faliment

Încă un faliment zguduie industria crypto: Three Arrows Capital, un cunoscut fond de crypto, a depus cererea de faliment

Autor: Ştefan Stan

02.07.2022, 10:51 2449

 Three Arrows Capital a solicitat intrarea în faliment în baza capitolului 15 la New York, la câteva zile după ce lichidarea fondului a început în Insulele Virgine Britanice, scrie FT. 

Lichidarea şi depunerea ulterioară a cererii de faliment au loc în contextul unei prăbuşiri a pieţei criptografice, care a afectat creditorii, bursele şi investitorii. Principalele monede, cum ar fi bitcoin şi ether, au scăzut cu aproximativ 70% de când au înregistrat cele mai mari valori din toate timpurile în timpul perioadei de creştere de anul trecut.

Firma de consultanţă Teneo a fost desemnată drept lichidator comun al fondului Three Arrows Capital, iar directorii Russell Crumpler şi Christopher Farmer au fost desemnaţi să supravegheze lichidarea.

Tot în această săptămână, Autoritatea Monetară din Singapore a acuzat Three Arrows de furnizarea de informaţii false şi de încălcarea unui prag al activelor administrate. Fondul a fost gestionat iniţial în Singapore, înainte de a fi mutat în Insulele Virgine Britanice în septembrie.

Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Singapore a adăugat că "evaluează dacă Three Arrows Capital a încălcat în continuare reglementările MAS".

Potrivit unor documente judiciare consultate de Financial Times, bursa de opţiuni criptografice şi contracte futures Deribit a susţinut că Three Arrows nu a reuşit să ramburseze 80 de milioane de dolari, în condiţiile în care problemele financiare au afectat fondul de hedging.

Cei 80 de milioane de dolari constau în 1.300 de bitcoin şi 15.000 de ether, care au fost evaluate la aproximativ 42 de milioane de dolari. De asemenea, împrumutul a fost compus din valori negative ale activelor de 37,1 milioane de dolari.

Deribit declarase că "societatea este sau este posibil să devină incapabilă să îşi plătească datoriile la scadenţă şi, prin urmare, este insolvabilă".

În documentele depuse la tribunalul federal de faliment din New York, Three Arrows a declarat că "[p]rin depunerea petiţiei de iniţiere a acestui caz în temeiul capitolului 15, reprezentanţii străini [Teneo] urmăresc să suspende eforturile active ale creditorilor individuali de a confisca activele şi de a menţine status quo-ul şi să ofere reprezentanţilor străini posibilitatea [de a] stabiliza patrimoniul debitorului, de a păstra activele debitorului şi de a efectua o investigaţie completă a
debitorului, a creanţelor împotriva patrimoniului său şi a activelor sale, inclusiv a cauzelor de acţiune".

Grupurile de servicii criptofinanciare BlockFi şi Genesis au lichidat, de asemenea, luna trecută, o parte din poziţiile Three Arrows, după ce nu a reuşit să facă faţă solicitărilor de marjă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9024
Diferență: -0,2523
Ieri: 4.9148
Azi: 4.4632
Diferență: -1,1517
Ieri: 4.5152
Azi: 5.4966
Diferență: -1,2078
Ieri: 5.5638
Azi: 4.9026
Diferență: -0,4831
Ieri: 4.9264