Eveniment

Încă un ministru din cabinetul Cioloş iese la atac: Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, îl critică dur pe Victor Ponta într-o scrisoare deschisă: ”Domnul Ponta a depăşit limita bunei cuviinţe”

Încă un ministru din cabinetul Cioloş iese la atac:...
22.06.2016, 17:51 1907

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, i-a adresat fostului premier Victor Ponta o scrisoare deschisă prin care îi răspunde acuzaţiilor recent formulate la adresa guvernului.

Ministrul îl acuză pe Victor Ponta că a început o campanie agresivă la adresa Guvernului Cioloş, inclusiv pe tema fondurilor europene, prin care ”a depăşit limita bunei cuviinţe”.

Ministrul fondurilor europene susţine că fostul premier aduce acuzaţii mincinoase la adresa actualului Guvern, că ”dezinformează sau manipulează cu bună ştiinţă” când spune că România are absorţie zero şi că e singura ţară din UE în această situaţie.

”România a demarat absorbţia. În luna mai au început primele plăţi de la Comisie din noul exerciţiu financiar: 57 de milioane de euro. Sunt cifrele oficiale ale Comisiei Europene”, susţine ministrul.

Un alt atac dur al lui Ghinea la adresa lui Ponta este legat de infrastructură. ”Domnule Ponta, dacă românii nu aveau ghinionul să vă aibă prim-ministru, autostrada Piteşti - Sibiu ar fi fost acum mai bine de jumătate construită”, spune ministrul.

Ministrul fondurilor europene îl acuză pe Ponta şi de ”acaparearea sistemului informatic al ţării şi folosirea lui în scop personal”.

”În procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloş ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente şi scumpe, dar mai ales incapabile să comunice unele cu altele”, spune ministrul.

Vedeţi AICI scrisoarea deschisă a ministrului

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO