Eveniment

Incendiu de amploare la fabrica Turbomecanica din Bucureşti. Flăcări de aproape zece metri

Incediu de amploare la fabrica Turbomecanica din Bucureşti. Făcări de aproape zece metri

Autor: Mediafax

06.03.2012, 12:10 1887

Un incediu de amploare a izbucnit, marţi, la un depozit al fabricii Turbomecanica din Bulevardul Iuliu Maniu numărul 224, din sectorul 6 Bucureşti, pompierii încercând să stingă flăcările de aproape zece metri, la faţa locului fiind şapte autospeciale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, afirmă că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 150 metri pătraţi, pentru stingerea focului intervenindu-se cu cinci maşini cu apă şi spumă, două autoscări şi echipaje de descarcerare.

În depozit sunt materiale specifice fabricii. Potrivit unor surse, materiale din aluminiu şi magneziu ar arde, ceea ce provoacă un fum dens.

Pentru eventualitatea că unor oameni li s-ar face rău din cauza substanţelor, echipaje SMURD au fost trimise la locul incendiului.

Incendiul a fost anunţat la numărul unic de urgenţă 112.

O a şasea maşină de intervenţie a fost trimisă la locul incendiului.

Intervenţia pompierilor este foarte dificilă, specialiştii spunând că va fi destul de greu de stins.

Turbomecanica a fost înfiinţată în anul 1975, pentru a produce motoare, ansambluri mecanice şi echipamente pentru aeronave. Din noiembrie 1990 a devenit societate pe acţiuni. După 1991 din cadrul societăţiiTurbomecanica s-au desprins două societăţi comerciale: Aeroteh şi Micron-Turboteh

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO