Eveniment

Inflaţia spaniolă a scăzut pentru prima dată din iunie, la 3,2%, peste aşteptările analiştilor, după ce scăderea preţurilor la combustibili şi turism a contribuit la reducerea ratei globale, sfidând aşteptările privind o nouă creştere

Inflaţia spaniolă a scăzut pentru prima dată din...

Autor: Ştefan Stan

29.11.2023, 12:06 69

Inflaţia spaniolă a scăzut pentru prima dată din iunie, după ce scăderea preţurilor la combustibili şi turism a contribuit la reducerea ratei globale, sfidând aşteptările privind o nouă creştere, scrie FT. 

Biroul spaniol de statistică a declarat că indicele armonizat al preţurilor de consum a crescut cu 3,2% în noiembrie, faţă de 3,5% în luna precedentă şi sub nivelul de 3,7% prognozat de economişti într-un sondaj Reuters. Cifra a sporit speranţele că inflaţia din zona euro ar putea scădea mai mult decât se aşteaptă atunci când aceste date vor fi publicate joi.

Inflaţia de bază, care exclude energia şi alimentele proaspete, a scăzut de la 5,2% la 4,5%, cel mai scăzut nivel din aprilie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO