Eveniment

Interviu ZF. Ionuţ Simion, preşedintele AmCham: Atractivitatea României în ochii investitorilor americani s-a erodat în ultimii ani. Trebuie să facem ceva

Ionuţ Simion, preşedintele AmCham

Ionuţ Simion, preşedintele AmCham

Autor: Răzvan Botea

27.09.2022, 00:07 456

Ieşirea din criza energetică: „Investitorii văd întotdeauna soluţia în investiţii. Este nevoie de investiţii în producţia de energie, un cadru legislativ stabil şi predictibil şi de susţinerea tranziţiei energetice”

Principalele avantaje competitive ale României din perspectiva investitorilor americani sunt apartenenţa la Uniunea Europeană şi NATO, calitatea forţei de muncă şi infrastructura digitală. Cu excepţia apartenenţei la NATO şi UE, în ultimii ani, factorii care făceau România atractivă pentru investiţii s-au diminuat, este de părere Ionuţ Simion, preşedintele AmCham, camera de comerţ româno-americană.

„Investitorii au nevoie de o ancoră de stabilitate, de perspectivă pe termen lung, de angajaţi educaţi şi eficienţi, de infrastructură adecvată pentru noua economie, dar şi de un cadru fiscal competitiv.  Ce trebuie însă să ne preocupe pe noi toţi, la nivel de ţară, este faptul că aceşti factori competitivi, cu exceptia apartenenţei la NATO şi UE, s-au erodat în ultimii ani. Ei rămân încă relevanţi, dar semnalul este că trebuie să facem ceva”, a spus Ionuţ Simion, în cadrul unui interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO