Eveniment

Investitii de 6,5 mil. euro la A&D Pharma

08.03.2004, 00:00 17

Grupul A&D Pharma, care reuneste distribuitorul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, va investi, in acest an, 6,5 milioane de euro pentru extinderea retelei de farmacii si construirea de depozite proprii, au declarat, duminica, oficialii companiei.
Anul trecut, investitiile A&D Pharma au fost de aproape cinci milioane de euro. In 2004, grupul va aloca cinci milioane euro pentru construirea depozitelor Mediplus, alte 1,5 milioane euro fiind destinate extinderii lantului de farmacii Sensiblu, a afirmat presedintele A&D, Dragos Dinu.
El a precizat ca Mediplus intentioneaza avanseze, in acest an, de pe pozitia 6-7, intre primii patru distribuitori de medicamente pentru spitale, segment dominat, in prezent, de companiile Sicomed, Europharm si Sindan.
Cu o cota de piata de aproape 19% conform firmei de cercetare Cegedim, Mediplus este liderul pietei retail (distributie pentru farmaciile cu circuit deschis).
In ceea ce priveste lantul de farmacii Sensiblu, investitiile din acest an se vor orienta spre deschiderea de unitati in orasele mici, cu o populatie mai mica de 100.000 de locuitori, a spus Dinu. Grupul are ca obiectiv majorarea numarului de farmacii de la 78 la peste 100 de unitati.
Un alt proiect al A&D, in colaborare cu Asociatia Retelelor de Farmacii, este deschiderea de farmacii la sate.
Dinu a apreciat ca un asemenea proiect implica, pe linga investitia realizata de Sensiblu, colaborarea din partea Ministerului Administratiei si Internelor - pentru cedarea locatiilor fostelor oficii farmaceutice rurale, din care multe au fost abandonate.
De asemenea, proiectul ar putea necesita colaborarea Ministerului Finantelor Publice, pentru acordarea de scutiri de taxe si impozite pentru farmacistii care ar urma sa lucreze in zonele rurale.
A&D Pharma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 106 milioane de euro si are 1300 de angajati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO