Eveniment

Investitii spaniole de 20 mil. euro in componente auto

22.12.2005, 19:16 32

Doua companii spaniole care activeaza in industria componentelor auto intentioneaza sa deruleze in Romania investitii de 20 mil. euro pentru realizarea unor fabrici, a declarat pentru ZF Transilvania Adam Ambrus, directorul companiei Nervia Consulting, consultantul celor doua firme.

Una dintre investitii va fi derulata de Caucho Metal Productos, care inregistreaza o cifra de afaceri anuala de peste 100 mil. euro si mai are puncte de productie in Brazilia si India. Caucho Metal Productos va derula prin intermediul companiei clujene o investitie de aproximativ 10 mil. euro la Sibiu.

"Constructia fabricii va incepe in februarie, termenul de predare fiind sfarsitul lui august 2006. Compania spaniola va produce aici componente din cauciuc si metal pentru industria auto", a spus Ambrus.

Cealalta firma este Manufactura Moderna de Metales care inregistreaza o cifra de afaceri de peste 30 mil. euro si produce componente tubulare pentru industria auto.

"Compania este interesata de Turda, unde ar urma sa deruleze o investitie de peste 10 mil. euro si sa asigure 300 de locuri de munca. Acum suntem in tratative cu municipalitatea din Turda, dar avem oferte si de la Dej. Nu stim pentru care vom opta, dar termenul de predare pentru spatiul de productie este octombrie 2006", a mai precizat Ambrus.

Nervia este o firma cu capital spaniol, infiintata de fosta conducere executiva a ACE Spania.

Proiectele de investitii straine in productia de componente auto anuntate anul acesta se apropie de 1 mld. euro, numai de la inceputul lunii noiembrie si pana in prezent Agentia Romana pentru Investitii Straine inregistrand proiecte de investitii a caror valoare totala depaseste 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO