Eveniment

Investitorii din tech sunt răsfăţaţi: Google a raportat marţi rezultatele din primul trimestru, care au depăşit toate aşteptările, şi a autorizat totodată o răscumpărare masivă de acţiuni în valoare de 70 de miliarde de dolari. Acţiunile Alphabet au crescut cu până la 5%

Investitorii din tech sunt răsfăţaţi: Google a...

Autor: Ştefan Stan

26.04.2023, 09:06 150

Alphabet a raportat marţi rezultatele din primul trimestru, care au depăşit aşteptările, şi a autorizat totodată o răscumpărare masivă de acţiuni în valoare de 70 de miliarde de dolari. Acţiunile Alphabet au crescut cu până la 5% după orele de tranzacţionare în urma acestei ştiri, scrie Bloomberg. 

Compania mamă a Google şi YouTube a raportat venituri care au depăşit aşteptările în segmentele sale de publicitate, chiar şi pe fondul unei încetiniri a publicităţii digitale la nivelul întregii industrii. Veniturile din publicitate ale YouTube au fost de 6,69 miliarde de dolari, o creştere mică, dar importantă, după mai multe trimestre dificile.

Unitatea Google Cloud a Alphabet a înregistrat, de asemenea, profit pentru prima dată, în timp ce veniturile din acest segment au crescut cu 28%, cel mai rapid dintre principalele segmente de activitate ale companiei.

Iată care sunt cifrele cheie ale câştigurilor Alphabet, în comparaţie cu estimările analiştilor, compilate de Bloomberg:

Venituri: 69,7 miliarde de dolari efective faţă de 68,96 miliarde de dolari aşteptate

EPS (câştig per acţiune): 1,17 dolari reali faţă de 1,08 dolari aşteptaţi

Venituri din reclame Google: 54,55 miliarde de dolari reali faţă de 53,75 miliarde de dolari aşteptaţi

Venituri din reclame pe YouTube: 6,69 miliarde de dolari reali faţă de 6,64 miliarde de dolari aşteptaţi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO