Eveniment

Ioan Cezar Corâci a fost demis de la conducerea UGIR-1903

Autor: Adelina Mihai

03.05.2011, 23:45 905

Ioan Cezar Corâci, unul dintre cei mai vo­cali reprezentanţi aipatronatelor, care a ocu­pat din 2005 încoace funcţia de preşedinteal confederaţiei patronale UGIR-1903, a fost schim­bat ieri dinfuncţie, conform unui comu­ni­cat al unor federaţii membre înpatronat.

Federaţiile afirmă că acesta ar fi contractat un proiect europeanîn numele UGIR-1903, în care şi-a implicat fiicele şi alte rudeprin alianţă, fără a avea acordul confederaţiei.
Uniunea Generală a Industriaşilor din România - UGIR-1903 afirmă căeste una din cele mai mari confederaţii patronale locale, fiindcompusă din peste 60 de de federaţii şi or­ga­nizaţii patronale deramură, potrivit infor­ma­ţiilor de pe site-ul instituţiei. Printreacestea se numără şi cele trei confederaţii care l-au con­testat peCezar Corâci, respectiv Asociaţia Patronatului Român alInvestitorilor în Afa­ceri Imobiliare, Federaţia FEPAIUS (textile,con­fecţii, pielărie) şi Federaţia Naţio­na­lă a Şco­lilor deŞoferi din România.
"UGIR-1903 nu avea conducere din luna iu­nie a anului trecut, iarieri (luni - n.red.) Co­le­giul Director a hotărât să-l numeascăpreşe­din­te interimar pe Marius Eugen Opran, care a fost directorexecutiv în cadrul patronatului. De­cizia a fost luată în urmagravelor abateri pe care le-a făcut Cezar Corâci, care a accesatfon­duri europene în numele UGIR-1903, fără a avea acordulColegiului Director. Opt persoa­ne din familia sa lucrează încadrul acestui pro­iect", a spus Vasile Ştefănescu,prim-vicepre­şe­dinte în cadrul UGIR-1903.

Pe site-ul UGIR-1903 nu există compa­ni­ile mem­bre aleconfederaţiei. Pe de altă parte, un alt comunicat publicat dePatronatul Presei Lo­cale din România - ROMEDIA, tot mem­bru alUGIR-1903, ara­tă că cei trei repre­zen­tanţi ai patronatelor careîl contestă pe Corâci, res­pectiv Vasile Şte­fă­nes­cu, NicuŞte­fan şi Mihai Păsculescu, nu au ni­cio calitate oficială încadrul confederaţiei şi că îşi "arogă prin fals şi uz de fals"funcţii în conducerea UGIR-1903.

Până la închiderea ediţiei Cezar Corâci nu a putut fi contactat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO