Eveniment

Isărescu: Este periculoasă repetarea obsesivă că nu avem creştere economică pentru că nu stimulăm consumul

Isărescu: Este periculoasă repetarea obsesivă că nu avem creştere economică pentru că nu stimulăm consumul

Autor: Claudia Medrega

23.02.2011, 12:00 26

Stimularea consumului în condiţiile actuale înseamnă o revenirela deficite externe mari şi la aceeaşi problemă anesustenabilităţii, iar repetarea obsesivă a ideii că nu avemcreştere economică pentru că nu stimulăm consumul este nefezabilăşi periculoasă, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

"Stimularea consumului în condiţiile actuale înseamnă o revenirela deficite externe mari şi la problema sustenabilităţii. Ne vafinanţa cineva deficite externe mari de 6-8%? Am trăit şi am văzut.Am vrut corecţie mai mică, dar a fost mai mare din cauza factorilorexterni. Proiecţia noastră iniţială era legată de această corecţiecam de la 13-14% spre 8%".

Isărescu a explicat că dacă perspectiva dezvoltării economiceeste tot cu resurse externe, cu deficit extern, problema este câtde mare este acest deficit şi cum putem să îl facem sustenabil."Din momentul în care depindem de resursa financiară externa, toatacreşterea economică nu depinde numai de tine, ci si departeneri".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO