Eveniment

Jonathan Scheele, actor intr-un sitcom despre integrare

06.07.2004, 00:00 21

Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele a fost, ieri, pentru cateva minute actor pentru sitcom-ul "Ulita spre Europa", al carui prim episod va fi difuzat din aceasta duminica de postul TVR 1.
Potrivit scenariului, Scheele, care si-a interpretat propriul rol, a intervenit in discutia dintre cativa sateni adunati pentru a discuta probleme ale integrarii in carciuma "La Europa".
Alaturi de Scheele, actori de ocazie intr-un studio al TVR, au mai fost si presedintele televiziunii publice Valentin Nicolau si "consilierul de integrare" George Ivascu.
Gustand glume privitoare la inregistrarea ca marca a tuicii sau a branzei romanesti, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania a intrat usor in jocul actorilor si le-a confirmat ca Romania se va integra pana in 2007.
"Am semnat impreuna cu TVR un contract pentru realizarea unui sitcom cu si despre oameni ca voi", a declarat Scheele, subliniind ca acesta este cel mai nou proiect al Delegatiei Comisiei Europene pentru constientizarea populatiei din zona rurala asupra problemelor legate de integrare.
"Cam jumatate din populatia Romaniei traieste in zona rurala, iar succesul procesului de integrare depinde si de informarea acestor oameni. Potrivit Barometrului de Opinie Publica realizat acum doi ani, oamenii de la tara au incredere in liderii locali (preot, medic, invatator, postas), prefera sa se uite la TV decat sa citeasca ziarele, prefera ziarele in locul brosurilor si discuta politica la crasma satului", a explicat Scheele motivele realizarii sitcom-ului.
Dupa incheierea filmarilor, oficialul european a declarat ca a avut emotii, aceasta fiind o situatie inedita pentru el. "In tinerete, ca amator, am participat la realizarea de piese, dar mai mult ca regizor decat in calitate de actor", a spus Scheele.
Proiectul sitcom-ului "Ulita spre Europa", propus de TVR, este finantat de Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti. Si Valentin Nicolau a explicat motivele pentru care TVR a decis sa faca acest serial. "Este un proiect neconventional, care incearca sa puna termenii oficiali intr-o forma pe intelesul tuturor. Dictionarul integrarii este foarte complicat, iar interesul romanului este sa stie concret ce are de facut", a declarat presedintele SRTv.
Pentru a-si atinge publicul tinta, sitcom-ul "Ulita spre Europa", proiect al Redactiei Programe de Integrare Europeana, se va difuza duminica, intre "Viata Satului" si "Tezaur Folcloric", pe TVR 1. In prima faza sunt programate 12 episoade, cu o durata cuprinsa intre 10 si 18 minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO