Eveniment

Lacul de decantare a deşeurilor toxice din Ungaria, sub control. Kolontar şi Devecser, încă în stare de alertă

Lacul de decantare a deşeurilor toxice din Ungaria, sub control. Kolontar şi Devecser, încă în stare de alertă

Autor: Adrian Voicu

10.10.2010, 13:15 33

Inginerii unguri nu au mai detectat nicio nouă spărtură în laculde decantare a rezidurilor toxice produse de fabrica de aluminiudin apropierea satului Kolontar, au declarat duminică mai mulţioficiali ungari, exprimându-şi de asemenea speranţele că nu vor maiexista pericole de deversare asemănătoare celor din urmă cu osăptămână în urma cărora au murit 7 persoane.

Purtătorul de cuvânt al agenţiei pentru controlul dezastrelordin Ungaria, Tibor Dobson, a declarat că vechile spărturi au fostrepearate, dar că este încă prea devreme pentru a lua înconsiderare o posibilă reducere a nivelului de alertă. În jurullacului au fost construiţi pereţi de protecţie pentru a opri oricealtă deversare accidentală.

Sâmbătă aproape toată populaţia satului Kolontar de 800 deeprsoane a fost evacuată, după ce premierul ungar Viktor Orban adeclarat că peretele de nord al lacului de decantare are "marişanse" să se dărâme ca urmare a unor crăpături detectate deingineri.

Locuitorilor satului aflat la nord de Kolontar, Devecser, li s-acerut să îşi facă un bagaj pentru a fi pregătiţi să părăsească zonaîn caz de nevoie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO