Eveniment

Legea educaţiei: Curtea Constituţională confirmă că există un conflict între Parlament şi Guvern

Autor: Mediafax

03.11.2010, 13:37 35

Curtea Constituţională a constatat miercuri că există unconflict juridic de natură constituţională între Parlament şiGuvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de cătreExecutiv, informează Mediafax.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a înaintat CurţiiConstituţionale (CC) o sesizare referitoare la Legea educaţiei,reclamând un conflict juridic de natură constituţională cuGuvernul.

Geoană afirma că acest conflict a fost iniţiat în momentul încare Guvernul a decis să retragă din Senat proiectul Legiieducaţiei şi să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentruadoptarea acesteia.

"Guvernul Boc, într-o incarnaţiune anterioară a sa, a făcut unlucru similar în 2009, şi după un an de zile încearcă acelaşilucru", adăuga el, precizând că angajarea răspunderii pe Legeaeducaţiei a mai fost respinsă de CC anul trecut, cu motivaţia căangajarea răspunderii Guvernului nu poate fi folosită decât încazuri excepţionale.

"Nu este normal ca Guvernul să persiste în aceeaşi greşeală şidorim să îl îndreptăm, dacă nu îl îndreptăm de tot la moţiunea decenzură", spunea preşedintele Senatului.

Geoană afirma că decizia Guvernului de a retrage Legea educaţieidin procesul legislativ din Senat este "un gest arbitrar" careechivalează cu desfiinţarea rolului de legiferare al Parlamentului.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO