Eveniment

Licitatii pentru construirea a 700 de locuinte in cartierul Henri Coanda

05.12.2003, 00:00 49



Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va atribui, in luna ianuarie 2004, lucrarile de constructie a 700 de garsoniere si apartamente cu doua camere in regim de inchiere pentru tineri, situate in ansamblul rezidential Henri Coanda din Bucuresti.



"Daca lucrurile vor decurge normal, lucrarile vor incepe in primavara anului viitor, dupa indeplinirea tuturor formalitatilor, si vor fi finalizate in primavara anului 2006. In conditiile in care realizarea unei unitati locative costa 7-800 milioane de lei, valoarea investitiei va fi de 5-600 miliarde lei", a declarat ieri Cornel Popescu, directorul general al ANL.



Ansamblul rezidential Henri Coanda din cartierul Baneasa va cuprinde, alaturi de cele 700 de locuinte destinate inchirierii de catre tineri, si aproximativ 1.700 de case individuale si apartamente in regim de credit ipotecar.



Vor fi realizate, de asemenea, gradinite, pasaje de cale ferata, drumuri de acces si toate utilitatile aferente, ceea ce ridica valoarea totala a proiectului la aproximativ 250 de milioane de euro, a precizat Cornel Popescu.



Pentru atribuirea lucrarilor de construire a celor 700 de locuinte, ANL va organiza, in luna ianuarie 2003, mai multe licitatii, in functie de zona in care se situeaza terenul pe care vor fi amplasate imobilele.



"Constructorii nostri nu ar fi putut sa participe la o licitatie cu o valoare atit de mare, drept pentru care am impartit licitatia in mai multe parti. Vor fi selectati, desigur, mai multi constructori", a spus Cornel Popescu.



Termenele de depunere a ofertelor sint intre 19 si 22 ianuarie. La licitatii vor putea sa participe firmele care au experienta similara in lucrari de constructii de locuinte colective in blocuri, lucrari de constructii de locuinte individuale in case, vile si lucrari de constructii pentru ridicarea cladirilor administrative.



Ofertantii trebuie sa demonstreze ca in ultimii trei ani au obtinut o cifra medie anuala de afaceri, din activitateade constructii-montaj, de cel putin 1,09 milioane euro.



Criteriul care va fi utilizat pentru atribuirea contractului este depunerea celei mai avantajoase oferte din punct devedere tehnico-economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO