Eveniment

Luare de ostatici într-o bancă din Toulouse (Franţa)

Autor: Iulian Anghel

20.06.2012, 13:45 174

Un om care se pretinde a fi membru al Al-Qaida a luat astăzi patru ostatici într-o sucursală a băncii CIC, din bulevardul Camille Pujol, din Toulouse (sudul Franţei). Directorul filialei figurează printre ostatici, anunţă cotidianul francez Le Figaro. Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde prezenţa la faţa locului a unităţii de elită a poliţiei franceze, Raid. El a tras un foc de armă.

Oraşul Toulouse a fost, în martie, teatrul unor crime comise de un tânăr islamist de origine algeriană, Mohamed Merah, care şi el susţinea că este alături de Al-Oaida.

Teroristul a fost ucis de poliţişti în momentul în care încerca să sară de la balconul apartamentului în care se baricadase, după ce fusese încercuit de trupe ale Raid.

Înainte de a fi ucis, poliţiştii francezi pătrunseseră în apartamentul suspectului, dar acesta a opus rezistenţă şi a fost ucis când, trăgând focuri de armă, a sărit pe fereastră.

Autorităţile sperau să-l captureze pe Mohamed Merah în viaţă pentru a-l interoga şi judeca. El ucisese trei militari francezi, doi copii şi un profesor evrei.

Crimele de la Toulouse au întrerupt, pentru o vreme, campania electorală din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO