Eveniment

LukOil delisteaza Petrotel cu 1 mil. dolari

02.10.2003, 00:00 18

Compania petroliera rusa LukOil va oferi cel putin un milion de dolari pentru toate actiunile rafinariei Petrotel pe care nu le detine, adica 6,7% din capitalul acesteia. Lukoil a anuntat ieri ptretul minim pe care il va oferi pentru fiecere actiune a Petrotel:6.064 lei/actiune. Viitoatea oferta, care va fi intermediata de raiffeisen Capital & Investment, are in vedere delistarea companei de la Bursa Electronica RASDAQ.
Actiunile companei au fluctuat puternic in ulimele 12 luni pe fondul speculatiilor legate de oferta obligetorie de delistare, insa putini investitori au cumparat actiunile la un pret mai mic fata de cel din oferta. Pretul actiunilor a urcat chiar pana la 12.000 lei/actiune in prima parte a acestui an, in timp ce ultima tranzactie de ieri s-a realizat la 7.800 lei/actiune. Actiunile refinariei vor fi suspendate de la tranzactionare incepand de azi pana la data la care vor fi delistate efectiv de pe piata de capital. Lukoil se numara printre ultimele companii care lanseaza oferta obligatorie de preluare pentru a delista de la Bursa companiile la care detine mai mult de 90% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO