Eveniment

Mai multe cluburi au fost închise în Bucureşti, Braşov şi Iaşi

Mai multe cluburi au fost închise în Bucureşti,...

Autor: Bogdan Alecu

03.11.2015, 00:04 2589

Incendiul din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 31 de persoane iar alte 200 au fost rănite a dus la demararea de controale de către primăria generală, dar şi la inchideri voluntare de cluburi sau mutări de concerte pentru a se asigura nivelul de siguranţă corespunzător.

Primul club închis voluntar este Expirat din Centrul Vechi al Capitalei, anunţul fiind făcut de Andrei Şoşa, proprietarul acestuia, în condiţiile în care localul a funcţionat „pe propria răspundere“  timp de 14 ani.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii locali din Direcţia Control, cu inspectori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii“ Bucureşti-Ilfov şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, au participat la acţiuni de verificare a activităţii comerciale desfăşurate de comercianţi care au restaurante, baruri sau desfăşoară alte activităţi de servire a băuturilor.

Echipele de control care au participat la acţiunea de verificare a cluburilor, barurilor şi restaurantelor din Capitală, dispusă de primarul general, au aplicat şapte amenzi, cea mai mare de 30.000 de lei şi au dispus suspendarea activităţii pentru trei societăţi comerciale, potrivit datelor Primăriei Capitalei.

Controalele s-au făcut din punct de vedere al activităţii comerciale, al protecţiei mediului, al disciplinei în construcţii, dar şi din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor. „Deşi s-a remarcat că majoritatea cluburilor bucureştene erau închise la momentul controlului, au putut fi verificate 15 locaţii, unde, până în prezent, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus complementar suspendarea activităţii pentru trei societăţi comerciale“, au spus oficialii primăriei generale.

La Cluj-Napoca trei concerte care erau programate să aibă loc în Club Boiler luna aceasta au fost mutate în parcarea subterană a stadionului Cluj Arena în condiţiile în care patronii localului au decis să verifice printr-un audit suplimentar măsurile de siguranţă, în special pe cele privind prevenirea incendiilor. Potrivit unui comunicat a clubului Boiler din Cluj-Napoca spaţiul este încadrat de autorităţile de profil la cel mai mic nivel de risc în privinţa incendiilor, fiind integral din beton.

De asemenea, administratorii unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din municipiul Iaşi, La Bază, au anunţat că îşi suspendă activitatea, pentru două-trei luni, precizând că au fost ignoranţi şi iresponsabili, întrucât nu au autorizaţie ISU, şi că viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol. Localul va fi redeschis doar după modernizarea acestuia, iar în plus ISU va garanta că nu reprezintă un pericol.

Şi în Braşov un club îşi suspendă activitatea fiindcă are izolaţie fonică din acelaşi burete ca la Colectiv, care nu este ignifug şi prezintă risc de incendiu. Administratorii clubului Rockstadt, cel mai mare club de muzică rock, din Braşov, unde au loc concerte live, au anunţat, pe pagina Facebook, că îşi suspendă temporar activitatea, pe motiv că izolaţia fonică a clubului este construită din acelaşi burete ca în clubul din Capitală. Reprezentanţii clubului spun că vor intra în renovare pentru a înlocui întreaga suprafaţă de burete cu un material ignifug care nu poate permite arderea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO