Eveniment

Majoritatea liderilor de business din România aşteaptă creşterea afacerilor în 2022, dar aproape două treimi spun că bugetul de investiţii scade sau rămâne la fel faţă de 2021

Majoritatea liderilor de business din România aşteaptă...

Autor: Răzvan Botea

12.02.2022, 11:46 136

Majoritatea liderilor de business din România (56%) se aşteaptă ca în 2021 să îşi majoreze cifra de afaceri, dar două treimi dintre ei spun că nu vor creşte sau vor scădea investiţiile în 2022, prin comparaţie cu 2021, arată sondajul trimestrial realizat de Bucharest Business School, în colaborare cu EMBA Româno-Canadian şi platforma Project-e.

„Cifra de afaceri a companiilor va creşte, în condiţiile în care şi preţurile la care se comercializează bunurile şi serviciile vor creşte“, explică Claudiu Vuţă, analist financiar.

De asemenea, 69% din­tre respondenţi se aş­teaptă ca în 2021 profitul com­pa­niei să scadă sau să rămână la acelaşi nivel, în vreme ce doar 31% aşteaptă o creş­tere a profitabilităţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO