Eveniment

Marks&Spencer, verdict in asteptare

12.07.2004, 00:00 14



Miliardarul Philip Green a declarat reporterilor ca asteapta ca actionarii Marks & Spencer sa se decida in cursul acestei saptamani asupra ofertei sale (9,1 miliarde $ ) de achizitionare a companiei, relateaza BBC.



Consiliul de administratie al firmei a respins oferta anterioara de 4 lire sterline pentru fiecare actiune M&S inaintata de Greene, considerand ca "in continuare valoarea grupului si a perspectivelor sale este subevaluata".



Stuart Rose, actualul director al Marks & Spencer, urmeaza sa isi prezinte strategia de relansare a companiei in cursul zilei de astazi. El s-a declarat "increzator" ca reevaluarea proprietatilor M&S, propunerile de reducere a costurilor si initiativele referitoare la vanzari pe care le va propune, ii vor convinge pe actionari ca oferta lui Greene este prea mica.



Greene spera insa ca actionarii, printre care si firma americana Brandes si Schroders, vor exercita presiuni asupra conducerii M&S pentru a accepta oferta. El a acuzat conducerea companiei de lipsa de entuziasm, fler si implicare, considerand ca este nevoie imediata de "o interventie chirugicala majora".



Miliardarul industriei de retail a indicat ca aceasta oferta de 9,1 miliarde $ este si ultima.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO