Eveniment

Matsushita creste productia de camere digitale

22.07.2004, 00:00 12

Producatorul japonez Matsushita Electric, proprietarul brandului Panasonic, a anuntat ca va creste productia la fabricile sale de camere digitale cu aproximativ 75% pana la finalul lunii august.
Cresterea productiei face parte din strategia companiei de a creste cota de piata a companiei la nivel international de la 3% la 10% pana in 2007. Una din fabricile companiei din Japonia, care pana acuma producea CD playere, va trece la productia de camere digitale, au anuntat oficialii companiei. Acolo urmeaza sa se produca aproximativ 150.000 de unitati pe luna, iar productia de CD playere se va muta in China.
Noua strategie va costa compania "cateva milioane de dolari", au apreciat oficialii Matsushita. Noul acord de colaborare cu producatorul de lentile Leika ar putea insa sa ajute producatorul japonez in lupta cu principalul rival in domeniul electronicelor, Sony. Matsuhita si-a bazat strategia pe rapoartele analistilor care spun ca principalii producatori de camere digitale vor avea probleme din cauza cererii tot mai mari de pe aceasta piata.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels