Eveniment

Media Pro a cumparat compania britanica Metrodome

19.05.2008, 19:05 24

Compania britanica Metrodome Group PLC a confirmat ca trustul Media Pro a achizitionat 50,1% din actiunile sale, in urma unui acord cu detinatorul pachetului majoritar, TV Loonland AG (TVL).
Acordul va permite companiei Metrodome sa isi continue planurile de a deveni cel mai mare distribuitor din Marea Britanie al filmelor independente, dar va asigura investitiile si sprijinul necesare extinderii companiei in Europa Occidentala si investitiile in filme si emisiuni TV de calitate.
Media Pro este unul dintre cele mai mari trusturi de presa (detine si ZF) si divertisment din Europa de Est. Pachetul majoritar este detinut de Adrian Sarbu.
"Media Pro considera Metrodome un castig operational, nu doar financiar, care va fi un element important al planurilor de extindere in Marea Britanie si Europa si de aceea am decis ca reprezinta cea mai buna afacere pentru actionarii Metrodome si pentru companie", a declarat Peter Urie, presedintele companiei britanice.
Mark Webster, vicepresedintele pentru Dezvoltare al Media Pro, a declarat ca unul dintre obiectivele strategice ale trustului este dezvoltarea afacerilor in Marea Britanie si Europa. "Media Pro considera Metrodome un mijloc potrivit pentru acest scop si intentionam sa avem o colaborare stransa pentru a atinge obiectivul strategic de construire a unei afaceri de distributie la nivel european", a spus Webster.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO