Eveniment

Membru al CNA in conflict cu cadre SPP

09.08.2004, 00:00 30

Cadrele Serviciului de Protectie si Paza (SPP) l-au batut, sambata, pe secretarul de stat Serban Andrei Pretor, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru ca circula cu viteza prea mica, toti avand ca destinatie litoralul Marii Negre, informeaza surse judiciare.
Inspectoratul General al Politiei (IGP) informeaza ca sambata, in jurul orei 16.00, secretarul de stat Serban Andrei Pretor a depus o plangere la Politia Municipiului Fetesti-judetul Ialomita, sustinand ca in timp ce se deplasa cu autoturismul sau Trabant pe drumul national, in localitatea Lehliu-judetul Calarasi, dupa ce a fost depasit de un autoturism Peugeot, acesta a frinat brusc, obligandu-l sa opreasca.
Din autoturismul Peugeot au coborat doi barbati, care fara nici un motiv, l-au agresat, lovindu-l cu pumnii si picioarele dupa care au plecat in directia Constanta.
Potrivit IGP, politistii au luat imediat legatura cu IPJ Constanta, care ulterior a comunicat faptul ca autoturismul Peugeot si autorii agresiunii au fost depistati pe raza localitatii Medgidia.
Autoturismul a fost identificat si oprit de catre politistii din Medgidia, stabilindu-se ca cei doi tineri se numesc: Teodor Chirica (conducatorul masinii), in virsta de 22 ani si Daniel Bogdan Mihalcea, de 22 ani, ambii din Bucuresti, angajati in cadrul SPP al Capitalei, avind grade de sergent major.
Serban Andrei Pretor s-a deplasat la Politia Medgidia pentru recunoasterea agresorilor si a da detalii despre incident.
Politistii din Medgidia spun ca agresorii nu au recunoscut faptul ca l-au lovit pe Pretor, ulterior, insa, acesta a fost sunat de tatal unuia dintre SPP-isti propunindu-i sa se impace.
SPP dezaproba comportamentul subofiterilor care au batut un membru in CNA, iar conducerea institutiei va lua masurile legale impotriva celor doi, dupa incheierea cercetarilor organelor abilitate.
Purtatorul de cuvant al Serviciului de Protectie si Paza, colonelul Constantin Dobre, a declarat ca subofiterii respectivi sint angajati ai SPP de putin timp, fiind in perioada de acomodare, iar incidentul in care au fost implicati la Lehliu a avut loc in afara programului de serviciu.
Politia Medgidia si-a declinat competenta de solutionare a acestui caz in favoarea Inspectoratului de Politie a Judetului Calarasi, intrucit faptele s-au petrecut pe raza acestui judet. Ancheta insa va fi finalizata de procurorii militari din Bucuresti, intrucit acestia au calitatea de a-i cerceta pe SPP-isti. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO