Eveniment

Meteorologii avertizează: Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în toată luna septembrie

Meteorologii avertizează: Temperaturile vor fi mai...

Autor: Otilia Serescu

25.08.2020, 08:15 60

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale în toată luna septembrie, iar în nordul ţării vor fi ploi abundente până pe 7 septembrie, potrivit unei estimări meteorologice, valabilă în următoarele patru săptămâni.

Între 24 şi 31 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în restul teritoriului temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în nord-estul ţării şi local în centru, iar în rest va fi în general deficitar. Excepţie va face sudvestul ţării unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, conform ANM.

În intervalul 31 august - 7 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în sud-est, dar şi uşor mai coborâte în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

„Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepţie va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, arată meteorologii.

Între 7 şi 14 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. În acest interval, cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare, în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 14-21 septembrie, valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceast interval.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil uşor excedentar în regiunile centrale, vestice şi la munte”, adaugă Administraţia de Meteorologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO