Eveniment

Mii de egipteni euforici se află în piaţa Tahrir, în prima zi fără Hosni Mubarak

no title

Autor: Mediafax

12.02.2011, 10:34 27

Câteva mii de egipteni euforici se aflau în continuare, sâmbătădimineaţă, în piaţa Tahrir din Cairo, la o zi după demisiapreşedintelui Hosni Mubarak, înlăturat de la putere deprotestatari.

Pe podul care duce spre una dintre intrările în piaţa Tahrir,simbolul contestării populare care l-a înlăturat pe Mubarak dupăaproape 30 de ani la putere, un grup de tineri dansau, arborânddrapele egiptene şi oprind maşinile pentru a-i felicita peşoferi.

Va fi fostul şef al spionajului OmarSuleiman viitorul preşedinte al Egiptului?

În piaţă, câţiva încă dormeau, dar mulţi au petrecut toatănoaptea sărbătorind. Unii dintre ei erau răguşiţi după cât austrigat de bucurie la anunţul potrivit căruia Mubarak demisioneazăşi transferă puterea armatei.

Tancuri erau în continuare postate la unele intrări în piaţă,aşa cum au rămas în cele peste două săptămâni de revoltă.

Mai multe grupuri de tineri se încălzeau lângă un focimprovizat, în timp ce alţii aplaudau militanţii care cereau, de latribună, continuarea "luptei" pentru un Egipt "democratic". Citiţimai mult despre atmosfera din Egipt după demisia lui HosniMubarak pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO