Eveniment

Ministerul Agriculturii: Suprafeţele amenajate pentru irigaţii, utilizate parţial pentru construcţii

Ministerul Agriculturii: Suprafeţele amenajate pentru...

Autor: Adrian Dumitrache

22.08.2013, 20:01 178

Suprafeţele amenajate pentru irigaţii şi desecare din judeţele Ilfov şi Timiş au fost utilizate, parţial, pentru ridicarea de locuinţe şi alte construcţii, iar instalaţiile sunt nefuncţionale din cauza distrugerilor şi furturilor agregatelor, potrivit Ministerului Agriculturii.

„Rezultatele controlului dispus de ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, la reţeaua secundară a sistemului de irigaţii şi la canalele din judeţele Timiş şi Ilfov arată că infrastructura sistemului de irigaţii şi de desecare nu a fost întreţinută potrivit destinaţiei sale, aflându-se în prezent într-o stare accentuată de degradare“, se arată într-un comunicat al instituţiei. Astfel, în Ilfov, amenajările de irigaţii sunt nefuncţionale din cauza distrugerilor şi furturilor agregatelor, instalaţiilor şi componentelor din dotarea staţiilor de pompare.

„Pentru evitarea furturilor şi distrugerii staţiilor de pompare, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a decis să dezafecteze agregatele, instalaţiile şi componentele din dotarea acestora şi le-a depozitat în spaţiile administrate de ANIF şi le asigură pază“, se mai spune în comunicat.

Clădirile staţiilor de pompare, pentru care ANIF nu a asigurat pază, au fost distruse în proporţie de 80-90%. Canalele din amenajările de desecare şi irigaţii au fost afectate de construcţia de imobile prin astupare parţială sau totală, făcând imposibilă intervenţia în vederea întreţinerii şi reparaţiei acestora.

„S-a constatat că pe o parte din suprafeţele amenajate pentru desecare şi irigaţii de pe raza localităţilor Otopeni, Tunari, Ştefăneştii de Sus, Ştefăneştii de Jos, Moara Vlăsiei, Voluntari (cartier Pipera), Buftea, Periş, Corbeanca, Snagov, Chiajna, Jilava, Berceni, Pantelimon, Popeşti-Leordeni, Brăneşti, Afumaţi, Baloteşti, Bragadiru, Dragomireşti, Chitila, Vidra au fost ridicate construcţii de locuinţe, spaţii comerciale, sedii de societăţi comerciale, hoteluri şi alte construcţii“, se precizează în comunicat.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO